BOTA

Alarmi: Një grup misterioz hakerash ka infiltruar rrjetet e telekomunikacionit në të gjithë botën

Sipas hulumtimeve të fundit të kryera nga një kompani private e sigurisë kibernetike, një grup misterioz i hakerave ka hyrë në heshtje në rrjetet kompjuterike të kompanive të telekomunikacionit në një shkallë globale.

Hakerat janë në gjendje të spiunojnë këdo që pajisja e të cilit po lidhet me këto rrjete, sipas kompanisë së sigurisë kibernetike Crowdstrike.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Ekspertët kanë qenë në gjendje të vëzhgojnë drejtpërdrejt se rrjeti i hakerëve është shumë i sofistikuar, ka qenë aktiv që nga viti 2016, zhvillon mjetet e veta të hakerave me porosi dhe ka njohuri të gjera për sektorin që po synon.

Informacioni që hakerët mund të nxjerrin nga hakimi i këtyre rrjeteve “përputhet me informacionin që ka të ngjarë të jetë me interes të madh për sinjalet e organizatave të inteligjencës.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Ky rrjet hakerash ka infiltruar të paktën 13 kompani telefonike, dhe dyshohet se rrënjët i ka në Kinë.

Adam Meyers, i cili drejton ekipin e inteligjencës së kërcënimeve të Crowdstrike, vuri në dukje dallimet midis hakimit të grupit misterioz dhe publikimeve të fundit në lidhje me mjetet spyware të NSO Group (Inteligjenca kibernetike për sigurinë dhe stabilitetin global).

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"
Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Hulumtimi zbuloi se biznesi privat dyshohet se ndihmoi regjimet despotike për të shënjestruar telefonat e politikanëve, gazetarëve, disidentëve politikë dhe aktivistëve të të drejtave të njeriut.

Reklama në FieriWeb - "Veronesi" Caffe

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button