AKTUALITET

Bie niveli i prurjeve në lumin Vjosa, takoat bujqësore në Fier mbeten nën ujë, banorët e evakuuar nga shtëpitë e përmbytura e kaluan natën tek të afërmit

Ditën e djeshme sipërfaqe të tëra me tokë bujqësore në Fier u mbuluan nga uji si pasojë e reshjeve të shumta dhe prurjeve të shumta në lumin “Vjosa”. 

Si rezultat i uljes së nivelit të prurjeve në lumin Vjosa, sot situata paraqitet e normalizuar dhe banorët që u evakuuan mbrëmjen e djeshme e kaluan tek të afërmit e tyre. 

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Ndërkohë tokat bujqësore vijojnë të mbeten nën ujë tërheqja e ujërave nga vendbanimet e banorëve, ka lënë mbrapa vetëm baltë dhe papastërti.

Informacioni i Plotë nga prefektura e Fierit. 

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Në Vjosë nga ana e Ferrasit dhe Levanit te Fierit ka renie te nivelit te prurjeve .

Situate eshte normalizuar ,por persa i perket siperfaqeve te tokave bujqesore jane nen uje por edhe keto jane ne renie , gjithashtu banesat deri ne mbremje kane qene te bllokuara sot ujrat jane larguar por kane lene pas balte e llumrat, familjaret kane fjetur te te afermit e tyre mbremjen e djeshme.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"
Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Po ashtu edhe rruga nacionale Levan Mifol , cila dje ishte pakalushme nga ujrat sot eshte ne qarkullim.

Reklama në FieriWeb - "Veronesi" Caffe

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button