BOTA

Çmimet e gazit në Mbretërinë e Bashkuar bien nga niveli rekord pas ndërhyrjes së Rusisë

Çmimet e gazit në Mbretërinë e Bashkuar arritën një rekord të lartë para se të binin pasi Rusia tha se po shtonte furnizimet në Europë.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Presidenti rus Vladimir Putin duket se qetësoi tregun pasi çmimet e gazit ishin rritur me 37% në 24 orë për të tregtuar me 400p për term të mërkurën. Gazi në Mbretërinë e Bashkuar ishte 60 p / term në fillim të vitit, por kërkesa e lartë globale dhe furnizimi i reduktuar i ka rritur çmimet.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Kostoja e lartë e gazit me shumicë ka parë që disa firma energjetike në Mbretërinë e Bashkuar të shemben dhe të ndalojnë prodhimin nëpër industri. Pas komenteve të Putinit për furnizimet, çmimet e gazit ranë në rreth 257p një term të mërkurën.

Susannah Streeter, analiste e lartë e investimeve dhe tregjeve në Hargreaves Lansdown, tha se ndryshimi i çmimeve të gazit nënvizoi “paqëndrueshmërinë në treg dhe nervozizmin midis investitorëve për rezervat e ulëta të gazit në të gjithë Evropën”.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

“Kur premtimet e Putinit ndihmojnë në qetësimin e stuhisë së rritjes së çmimeve që po godiste tregjet financiare, është e qartë se investitorët janë të dëshpëruar për çdo shpërthim lajmi të mirë,” tha ajo.

Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button