AKTUALITETCOVID-19SHËNDETI

Covid po prek edhe fëmijët! Mjekët: Rritet numri dhe te foshnjat një muajshe

Është rritur numri i fëmijëve të prekur nga Covid 19.

Ndonëse  një numër i vogël e fëmijëve kanë nevojë të shtrohen në repartin Covid në shërbimin infektiv, përhapjen e Covid-it te fëmijët e konfirmon shefja e këtij shërbimi prof. Xhorxhina Kuli.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Sipas burimeve të ministrisë së arsimit deri më tani janë mbyllur dy klasa në shkollën e mesme Ismail Qemali në Tiranë, një klasë në Mallakstër dhe shkolla e Borshit në Sarandë, e cila ka klasa kolektive.

Por, sipas prof. Xhorxhina Kuli më shumë po preken foshnjet e vogla 1 muaj deri në 1 vjeç.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Tanimë, janë bërë gati listat e fëmijëve që kanë probleme shëndetësore 12 vjeç e lart, të cilët do të vaksinohen me Pfizer ndërkohë që pak  më vonë mund të merret vendim për të vaksinuar edhe fëmijë të shëndetshëm të kësaj moshe pasi në vende të tjera, vaksinimi i tyre ka filluar.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"
Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button