EKONOMIPOLITIKË

Do të ketë shpërblim për Vitin e Ri dhe rritje të pensioneve? Ministrja Ibrahimaj zbulon vendimin e qeverisë…

Ministrja e Financave, Delina Ibrahimaj u shpreh pas mbledhjes së sotme të qeverisë se në buxhetin e vitit 2022 nuk parashikohet rritje e pensioneve, por u garantoi vetëm paketën e bonusit të Vitit të Ri dhe indeksimin që shkon në linjë me normën e inflacionit, që ndodh cdo vit.

Delina Ibrahimaj:

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Buxheti për 2022 sot qeveria miratoi projektligje të rëndësishme që priten të kalohen në kuvend të cilat janë në mbështetje të reformave strukturore që ka ndërmarrë qeveria shqiptare.

Ekonomia shqiptare gjatë këtij viti është rritur me një normë më të lartë rritëse se të gjithë rajonit. Në 3 mujorin ne u rritëm me 5.5% në tremujorin e dytë u rritëm me 18 % , këto rritje nuk vijnë në mënyrë natyrale por si pasojë e të gjithë reformave të ndërmarra në të gjithë sektorët. Projekt buxheti parashikon një rritje të shpenzimeve qeveritare në të gjitha sektorët kryesë, pra në Arsim, shëndetësi në kulturë bujqësi dhe infreastukturë,. këto rritje do të përcillen në një rritje ekonomike në vitet në vijim në nivelin 4%. Mbrojtja sociale do të jetë fokus për shtresaty në nevojë që mirëqënia të rritet në të gjithë shklallët e popullatës dhe jo vetëm, në të punësuarit.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Rritja e produktivitetit në sektorë të ndryshëm të ekonomisë do të kejtë në kryefjalën e saj rritjen e ligjshmërisë duke focuar strukturat e antikorrupsionit. Dixhitalizimi do të jetë i shtrirë në të gjithë sektroët.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"
Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Rritje pensionesh dhe bonus në fund të vitit?“Prej vitesh bonusi i pensioneve në fund të vitit ëhstë bërë regull megjithëse është konsideruar si bonus prej të gjithë kohës kur kemi qeverisur. Nga vitin e ardhshëm ky nuk do të jetë një pikëpyetje por do të jetë e planifikuar në buxhetin e 2022 dhe viotet në vijim.

Reklama në FieriWeb - "Veronesi" Caffe

Duhet të rikujtoj që ne bëjmë një indeksim të pensioneve që shkojnë në linjë me normat e inflacionit pra cdo vit parashikohet si rritje e pensioneve natyrale me indeksimin e inflacionit, pra duke mbrojtur të gjitha shtresat e pensionistëve nga rritja e cmimeve.; gjithashtu do të jetë edhe bonusi i përvitshëm që do të jetë si linjë e buxhetuar më vete që do ti shkojë pensionistëve. Nuk ka asnjë pikëpyetje”, tha Ibrahimaj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button