BOTACOVID-19

Hiqen bllokimet për ata që janë vaksinuar apo shëruar së fundmi, ky është shteti europian që nga shkurti do ndëshkojë të pavaksinuarit

Austria hoqi bllokimin të dielën për njerëzit e vaksinuar kundër COVID-19 ose ata që së fundmi u shëruan nga sëmundja.

Ndërkohë personat pa certifikatë lejohen të dalin nga shtëpitë e tyre vetëm për të shkuar në punë ose për qëllime të tjera thelbësore.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Gjithashtu, shumë vende kulturore do të mund të rihapen të dielën, megjithëse disa nga rregullat varen nga rajoni.

Ndërsa sa i përket tubimeve apo ngjarjeve kulturore, ka kufij për numrin e njerëzve në varësi të faktit nëse ngjarja zhvillohet brenda apo jashtë.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Austria vendosi një bllokim kombëtar në fund të nëntorit, menjëherë pasi vendosi kufizime për të pavaksinuarit.

Dhe siç thuhet më tej, infeksionet ditore kanë rënë ndjeshëm që nga vendosja e bllokimit.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"
Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Megjithatë, Qeveria ka thënë se nga shkurti, do të ketë një mandat vaksinimi me gjoba nëse njerëzit refuzojnë të marrin vaksinën. 

Aktualisht, rreth 68% e popullsisë është e vaksinuar.

Reklama në FieriWeb - "Veronesi" Caffe

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button