FASHIONLIFESTYLE

Kjo sëmundje e kohëve moderne mund të jetë arsyeja pse ju bien flokët.

Përveç diabetit, sëmundjeve kardiovaskulare dhe shumë faktorëve të tjerë, edhe obeziteti mund të çojë në rrallimin e flokëve. Studimi, i botuar në revistën “Nature”, zbuloi se qelizat burimore brenda folikulave të flokëve tek minjtë që kishin një dietë me yndyrë të lartë silleshin ndryshe nga ato në minjtë me një dietë standarde.

Obeziteti dëmton pothuajse çdo funksion fiziologjik, por gjithashtu mund të shkaktojë humbjen e flokëve përmes inflamacionit dhe stresit oksidativ që shteron qelizat burimore të folikulave të flokëve (HFSCs), përveç se bllokon folikulat e flokëve nga rigjenerimi. Kjo përfundimisht rezulton në humbje të përhershme të flokëve.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Obeziteti i shkaktuar nga dietat me yndyrë të lartë mund të shkaktojë ndryshime dramatike në strukturën e qelizave dhe të çojë në mosfunksionim të indeve, përfshirë rënien dhe rrallimin e flokëve. Procesi i plakjes gjithashtu mund të shkaktojë humbje të flokëve më shpejt në mesin e popullatave obeze.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button