AKTUALITET

Kryeministri Holandes Rutte mbërrin në Tiranë, pritet me ceremoni shtetërore, pas vizitës në Shqipëri, niset drejt Maqedonisë së Veriut

Kryeministri Mark Rutte ka mbërritur në Tiranë dhe është mirëpritur nga Kryeministri Edi Rama me një ceremoni shtetërore.

Rama para se të hyjnë në kryeministri e ka prezantuar me kabinetin qeveritar. Pas pak pritet që dy kryeministrat të mbajnë edhe një konferencë të përbashkët.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Kryeministri i Holandës ka nisur një turn në Ballkan, ku dje ka vizituar Greqinë, ku me kryeministrin Grek Kyriakos Mitsotaksi folën për marrëdhëniet e mira dypalëshe mes vendeve, klimën, migracionin dhe luftën kundër koronavirusit.

Sot mes kryeministri Rutte dhe kryeministri Rama do të diskutohet  ndër të tjera për marrëdhëniet e mira mes Holandës dhe Shqipërisë, bashkëpunimin europian, bashkëpunimin në fushën e policisë dhe drejtësisë, zhvillimet në rajon dhe bashkëpunimin në NATO.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Rutte më pas do të udhëtojë për në Maqedoninë e Veriut. Gjatë vizitës ai do të bisedojë me përfaqësues të të rinjve të shoqërisë civile. Vizita do të përmbyllet me një darkë pune ku kryeministri Rutte dhe kryeministri Zoan Zaev.

Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button