BOTA

Kultivimi i kanabisit për përdorim nuk është më vepër penale/ Kush është vendi i parë në Evropë që legalizon marihuanën.

Malta këtë javë do të jetë vendi i parë evropian që do ta legalizojë kultivimin dhe posedimin e kanabisit për përdorim personal.

Posedimi i mbi 7 gramë marihuanë, do të jetë legal për personat e moshës mbi 18 vjet, e do të lejohet kultivimi edhe i katër lloj bimëve tjera. Pas votimit në Parlamentin e Maltës që planifikohet të ndodh të martën, ligjin thuhet se do ta nënshkruaj presidentja.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

E kjo lëvizje e Maltës, shtetit më të vogël anëtare e BE-së, do të duhej që brenda vitit të ardhshëm të sillte reforma në mbarë Evropën.

Gjermania së fundmi ka paralajmëruar se do të rregulloj tregun e kanabisit, e ngjashëm ka paralajmëruar edhe qeveria zvicerane, ajo e Luksemburgut dhe Holandës. Në Itali planifikohet referendumi sa i përket kësaj çështje.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Përtej oqeanit, Kanadaja, Meksika dhe 18 shtetet amerikane kanë miratuar ligje të ngjashme.

Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button