BOTATEKNOLOGJI

“Larg duart nga META jonë” – Facebook e vodhi emrin nga instituti i majtë i Athinës, thotë ish-ministri i Financave i Greqisë Varoufakis.

Ish-ministri grek i financave, Yanis Varoufakis, u përfshi në debatet rreth ndryshimin të emrit të korporatës ku bën pjesë Facebook e aplikacione të tjera në ‘Meta’ duke e akuzuar Mark Zuckerberg se e ka ‘huazuar’ emërtimin nga emri i një instituti kërkimor antikapitalist.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Në një seri postimesh në Tëitter të premten, Varoufakis i tha themeluesit të Facebook që të mbante ‘duart larg Meta-s sonë’ – duke iu referuar ‘Qendrës për Qytetërimin Postkapitalist’ me qendër në Athinë. Qendra kërkimore jofitimprurëse liston deputetin grek në një bord këshillues që përfshin studiuesin Noam Chomsky, muzikantin Brian Eno, regjisorin Ken Loach, ekonomistin James K. Galbraith dhe filozofin Slavoj Zizek.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

E themeluar në vitin 2020, deklarata e misionit të think tank thotë se funksionon përmes ‘artit dhe kërkimit, argumentit dhe poezisë’ për të ‘shkëputur me një të tashme distopike’ duke ndihmuar ‘lëvizjet radikale progresive’.

Varoufakis akuzoi gjithashtu Zuckerberg se kishte ‘huazuar’ më parë emrin e lëvizjes së tij ‘Demokracia në Evropë Movement 2025’ (DiEM) për të riemërtuar kriptomonedhën e tij. Kriptomonedha e pazhvilluar e Facebook fillimisht u quajt ‘libra’ por u riemërua si ‘diem’ vitin e kaluar.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

Zuckerberg njoftoi planet e tij ambicioze për krijimin e një ‘metaverse’ virtual javën e kaluar mes një morie mbulimi negativ në shtyp të lidhur me pretendimin e informatorit Frances Haugen se gjiganti i Silicon Valley i jep përparësi ‘fitimit mbi njerëzit’. Ai e quajti kompaninë mëmë të Facebook, Instagram dhe WhatsApp si ‘Meta’ që hyn në fuqi menjëherë.

Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button