KURIOZITETETEKNOLOGJI

Ndihmon në pastrimin e shumë llojeve të sipërfaqeve, uji i nxehtë hap poret e lëkurës dhe heq toksinat. Por a mund të përdoret për të larë automjetet? Ja efektet

Uji i nxehtë na ndihmon të gjithëve shumë , veçanërisht kur pastrojmë të gjitha llojet e papastërtive. Logjikisht, ju mund të mendoni të lani edhe makinën tuaj të ndotur me ujë të nxehtë. Megjithatë, larja e makinës tuaj me ujë të nxehtë mund të mos jetë e sigurt për automjetin tuaj.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Kurrë nuk duhet ta lani makinën me ujë të nxehtë, sidomos në periudhën e dimrit. Ju duhet t’i lani automjetet vetëm me ujë mesatarisht të ngrohtë ose me ujë të ftohtë.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Siç mund ta shihni, larja e një makine me ujë të nxehtë nuk është e sigurt për automjetin tuaj dhe mjetet mbrojtëse të makinës si izoluesit.

Ka shumë arsye pse duhet të shmangni përdorimin e ujit të nxehtë gjatë larjes së makinave, këtu janë ato më të rëndësishmet:

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

Nuk është i përshtatshëm për bojën e makinës: nëse përdoret së bashku me një makinë larëse me presion të lartë, mund të shkatërrojë bojën e makinës më shpejt se uji i ftohtë, duke rezultuar në ndryshk.

Uji i nxehtë thyen dyllët dhe ngjitësit: mbrojtëset e bojës së makinave janë rezistente ndaj temperaturave, por vetëm në një nivel të caktuar. Uji i nxehtë do t’i thyejë ato, gjë që e lë fundin e makinës suaj të pambrojtur.

Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Dritaret e makinave mund të thyhen: Larja e automjetit tuaj gjatë periudhës së dimrit dhe përdorimi i ujit të nxehtë, mund të çojë në plasaritje të dritareve për shkak të ndryshimit të madh të temperaturës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button