AKTUALITET

NESËR ndryshon ORA: Akrepat do kthehen 60 minuta pas

Pas mesnate duke u nisur dita e diel do të ndryshojë ora.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Në orën 03.00 të datës 31.10.2021, ndryshon ora dhe për rrjedhojë akrepat duhet të kthehen 60 minuta pas, në orën 02.00.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Në këtë mënyrë rikuperojmë orën që “humbëm” në fund të marsit duke vijëzuar orët me lëvizjen e diellit.

Do të flemë një orë më shumë në mëngjes, por do të humbasim një orë dritë natyrale në mbrëmje.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

Zakoni i ndryshimit të orës u shpërnda në Europë që nga viti 1974, kur vendet e botës donin të kursenin energjinë elektrike duke shfrytëzuar kështu diellin.

Ora ndërrohet dy here në vit, njëherë në muajin tetor dhe më pas në muajin mars, pasi në këtë periudhë dita zgjat më shumë dhe sjell më shumë kursim të energjisë elektrike.

Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button