BOTACOVID-19

Për herë të parë pas 14 muajve, Kina raporton vdekje nga Covid 19 

Autoritetet shëndetësore kombëtare të Kinës raportuan dy vdekje nga COVID-19 të shtunën, rritja e parë e regjistruar në numrin e vdekjeve që nga janari 2021, ndërsa vendi përballet me një rritje të shkaktuar nga omikroni.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Të dyja vdekjet u raportuan në provincën verilindore Jilin, duke e çuar numrin e fataliteve në vend nga koronavirusi në 4,638.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Kina raportoi 2,157 raste të reja COVID-19 nga transmetimi në komunitet të shtunën, me shumicën në provincën Jilin. Provinca ka vendosur një ndalim udhëtimi, ku njerëzit duhet të marrin leje nga policia për të udhëtuar përtej kufijve.

Kina ka vazhduar të imponojë një strategji të suksesshme, “zero-COVID” që nga shpërthimi fillestar në Ëuhan. Strategjia fokusohet në testimin masiv dhe bllokimet e rrepta, me banorët të cilëve u ndalohet të largohen nga shtëpitë e tyre, derisa të gjitha rastet e reja të gjenden dhe më pas të vendosen në karantinë.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

Në praktikë, kjo do të thoshte se vendi ka parë relativisht pak infeksione nga virusi sepse grupimet zvogëlohen aq shpejt sa zbulohen. Strategjia ka marrë mbështetje popullore dhe ka parandaluar numrin e madh të vdekjeve që shihen në vende të tjera, shumë prej të cilave kanë filluar të heqin dorë nga çdo lloj masa distancimi shoqëror.

Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button