BOTA

Qyteti prej akulli; Ky është vendi që ka ngrirë i gjithi nga temperaturat -48 gradë

Në këtë fillim dhjetori, në Suedi ka ndodhur diçka që nuk ishte parë që nga viti 1944. Një qytet në pjesën veriore i quajtur Najmak,  ka ngrirë i gjithi pasi temperaturat kanë shkuar minus 43,8 gradë celsius.

Veriu i Skandinavisë këto ditë është goditur nga një valë e të ftohtit ekstrem. Skandinavia dhe një pjesë e Evropës këtë javë po ballafaqohen me temperatura shumë të ulëta, e parashikuesit thonë se do të ketë reshje në tërë kontinentin e Evropës. Në mëngjes në skandinavi temperaturat kanë rënën në minus 40 gradë celsius, ndërkaq meteorologu Scot Duncan thotë se sot në qytetin suedez Najmak, që gjendet 402 metra në lartësi mbidetare, ka regjistruar temperaturën prej minus 43,8 gradë.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button