AKTUALITETEKONOMI

Rritja e çmimit të energjisë, KE paraqet masat e ndërrmarra: Ja cilët janë 4 hapat për të ndihmuar familjet dhe bizneset

Europa po përballet me rritje të çmimeve të energjisë. Rritja është nxitur kryesisht nga rritja e kërkesës globale për energji, veçanërisht gazit. Në kuadër të kësaj situate ka reaguar dhe Komisioni Europian. 

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Përmes një postimi në faqen zyrtare, Komisioni Europian ka paraqitur masat për të ndihmuar njerëzit dhe bizneset, në mënyrë që të trajtojnë nevojën e menjëhershme të uljes së kostove të energjisë.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Masat e ndërmarra janë:

1. Mbështetje emergjente për të ardhurat

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

2. Ulje të taksave

3. Ndihmë për familjet, bizneset

Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

4. Bashkëpunim i zgjeruar, monitorim i nivelit të kostove të energjisë në vendet e BE –së.

Por le të jemi të qartë: situata aktuale është për shkak të varësisë së tepërt nga karburantet fosile. Ndërsa çmimet e gazit janë rritur, çmimet e energjisë së rinovueshme janë të qëndrueshme. Tranzicioni i gjelbër po çon në rrugën drejt pavarësisë energjetike të Evropës”, shkruhet në njoftimin e komisionit.

Postimi i plotë:

BE po përballet me një rritje të çmimeve të energjisë. Rritja është nxitur kryesisht nga rritja e kërkesës globale për energji, veçanërisht gazit. Ne paraqesim sot masat për të ndihmuar njerëzit dhe bizneset, në mënyrë që të trajtojnë nevojat e menjëhershme të uljes së kostove të energjisë. 

Masat në ‘kutinë tonë të veglave’ përfshijnë: Mbështetje emergjente për të ardhurat Ulje të taksave, ndihmë për familjet, bizneset Bashkëpunim i zgjeruar, monitorim i nivelit të kostove të energjisë në vendet e BE -së Por le të jemi të qartë: situata aktuale është për shkak të varësisë së tepërt nga karburantet fosile. 

Ndërsa çmimet e gazit janë rritur, çmimet e energjisë së rinovueshme janë të qëndrueshme. Tranzicioni i gjelbër po çon në rrugën drejt pavarësisë energjetike të Evropës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button