LIFESTYLESOCIALE

Vlorë, gjendet një breshkë 30-vjeçare e ngordhur(video)

Nje

tjetër breshkë e llojit Careta Careta është gjetur sot e ngordhur në plazhin e Vjetër të Vlorës. Sipas  informacioneve, ajo është një breshkë  e rrallë 30-vjeçare, por fatkeqësisht është gjetur e ngordhur.  Mendohet  se mund të ketë disa ditë e ngordhur në det dhe më pas ka dalë në breg të detit ky është një fenomen i cili po shtohet, ku breshka e tipit Careta Careta dalin shpesh në breg por dhe të ngordhura.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Bëhet me dije se, kjo breshkë mund të ketë ngordhur nga plastika, pasi breshka kryesisht ushqehet me meduza ( kandila deti) të cilat ngjasojnë me qese plastike në det, ndaj dhe breshka gëlltit qeset të cilat i duken si kandil deti. Këto dy vitet e fundit është shfaqur shumë fenomeni i daljes së breshkave të ngordhura në breg te detit, dhe duhet të bëhet një studim i mirëfillte nga specialistet.

Sakaq, kujtojmë se brenda një muaji janë gjetur 3 breshka të ngordhura të këtij lloji, cka ngre alarmin për zhdukjen e specieve kaq të rralla.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button