AKTUALITET

Anuloni biletat nëse keni plan të udhëtoni drejt Austrisë, vendi hyn për 10 ditë në karantinë totale (masat ekstreme)

Austria është duke shkuar drejt një mbyllje totale nga dita e hënë.

Disa media vendase, raporton reuters, shkruajnë se i gjithë vendi do të futet në një karantinë totale për 10 ditë, për shkak të numrit shumë të lartë të infektimeve ditore si pasojë e Covid 19.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Afërsisht 66% e popullsisë së Austrisë është plotësisht e vaksinuar, një nga normat më të ulëta në Evropën Perëndimore. Infeksionet e tij janë ndër më të lartat në kontinent, me një incidencë shtatëditore prej 971.5 rastesh për 100,000 njerëz, dhe rastet ditore mbajnë rekorde.

Dy provincat më të goditura të Austrisë, Salzburgu dhe Austria e Epërme, kanë thënë tashmë se do të vendosin bllokimet e tyre të hënën dhe po i bëjnë presion qeverisë kombëtare që të bëjë të njëjtën gjë në nivel kombëtar.

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Guvernatorët e nëntë provincave të Austrisë do të takohen sot me kancelarin austriak Alexander Schallenberg dhe ministrin e Shëndetësisë Wolfgang Mueckstein dhe do të njoftojnë nëse një bllokim kombëtar do të vendoset në një konferencë shtypi në orën 12:30 (1130 GMT).

Austria prezantoi një bllokim për të pavaksinuarit të hënën, por infeksionet kanë vazhduar të rriten shumë mbi kulmin e mëparshëm një vit më parë, kur vendi hyri në një bllokim kombëtar.

Reklama në FieriWeb - "BUZI STORE"
Reklama në FieriWeb - Sisteme Ngrohje "BLLOSHMI"

Disa gazeta duke përfshirë Kleine Zeitung dhe tabloidin me ndikim Kronen Zeitung thanë se zyrtarët ranë dakord brenda natës që një bllokim do të vendosej që nga e hëna, fillimisht për 10 ditë.

Ndërkohë që duket e pamundur që vendi të jetë i hapur për turistët, edhe pse rregullat e udhëtimeve nuk janë bërë ende publike.

Reklama në FieriWeb - "Veronesi" Caffe

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button