SHËNDETI

Dëshironi të ulni presionin e gjakut? Ky është ushtrimi “magjik” që e bën të mundur

Presioni i lartë i gjakut shpesh mund të parandalohet ose reduktohet me ushtrime të rregullta. Por cili është ushtrimi më i mirë? Dr. Michael Mosley thotë se stërvitjet e shkurtra, duke përfshirë një ngjitje dy minutëshe mund të përmirësojnë presionin e gjakut.

Por sa është koha minimale? “Ne u themi njerëzve që të përpiqen ta bëjnë këtë për të paktën 10 minuta.”, thotë Michael. Dhe kur bëhet fjalë për llojin më të mirë të ushtrimeve, Dr. Murphy rekomandon ngjitjen e shkallëve. Mjafton një sasi e vogël ushtrimesh, dy minuta në ditë për të ulur presionin e gjakut.

Reklama në FieriWeb - Bar "C'est la vie"

Reklama në FieriWeb - “OAZI I PISHAVE”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button